Roger B-9 No Water

Corrales B-9 Fire Truck

We went out for a walk on the ditch after sundown. The Corrales Fire Department was working at the bridge setting out water for use in putting out bosque fires. As anyone who has followed this blog for a while knows, I often complain about the Conservancy tearing out the beaver dams, because the beaver dams were keeping the water levels up in the clearwater ditch that created a wetland for many species that live in Corrales and many other species that stop in Corrales on their migrations. Another thing the beaver dams provided was water for the Corrales Fire Department to fight bosque fires. There is an arsonist whose been starting bosque fires and there is so little water in the clearwater ditch right now that a fire pump sucks the ditch dry in minutes. The Fire Department is building dams in the ditch to try and raise the water level plus they are adding water to the ditch. However, without the dams, the added water will just flow downstream and soak into the mud. By removing the beaver dams, the Conservancy has created a really serious problem for all the critters and people who live along the Rio Grande.

Here’s Bite Em On The Old Shin Bone for anyone who hasn’t seen it.

Chem-trail in the dark

Moon and Tangle Heart Tree

Day Glow Peach

You can look through the peach leaves portal into the future. If you are quick you may see what will pass.

Dale, @ A Delectable Life, rightly noticed that her Peach Tree had not been getting much attention. Here it is in day-glow peach.

I couldn’t resist doing an Over/Under shot. Inspired by Marina.

 

Never Say Never

After I answered question #9, What thing would you never do again? “Answer questions for a Liebster award.” for the Liebster Award nomination from Li Dea, Victoria at America’s Roads nominated Off Center & Not Even for a Liebster Award as part of completing her nomination by Li Dea. I decided to break out of Never Never Land and answers Vitoria’s questions. Her blog is in Russian also, but she recently added a translator, so I got the questions in English. Therefore, I answered her questions in English.

My (Victoria’s) questions

Question 1) What inspires you to write new posts?

Answer 1) Daily life. Cats. Owls. Trees. Cranes. Beavers. Insects. Spiders. Snakes. Flowers, Roses. Wild animals in general. The Bosque. The Rio Grande. Downtown Albuquerque. Guitars. Music. Parodies. Other bloggers. Anything that seems interesting.

Question 2) How do you find the time to maintain your site?

Answer 2) There’s “maintain” and there’s “maintain”.

  1. As far as the platform maintenance, I leave that to WordPress because I don’t want to deal with maintaining a website. I would rather put my energy into posting blogs. In that sense, I probably shouldn’t complain so much about WordPress.
  2. As far as time to maintain a blog as in posting content daily, I simply work blogging into my daily routine. Whatever I’m doing has a good chance of becoming blog material. Posts also become archives of how things were in the recent past, and what was happening at any given time before the present day.

Question 3) Is blogging for you a job, a pleasure, a necessity, or something else?

Answer 3) Mostly something else. As I mentioned, blogging is part of the daily routine. It can be a problem working in a post when I’m really busy with other things, just pain tired or feeling like everything sucks. However, unless the Internet or WordPress is down, I, at a minimum, post at least one photo.

If I had to write a story or poem, post an interview, write a review, etc. every day or even once a week, forget it. Blogging would be too much work, and I wouldn’t blog. While some of my posts take months to prepare collecting photos, writing poems, prose or lyrics, recording music, etc., I need to be flexible and spontaneous. I had been planning to post “Prepare to DIE” with Spunk on the 13th, but when I went out for a walk in the bosque Owls happened, so I posted Owls on the 13th and Spunk had to wait until the 14th (don’t tell Spunk he got Trumped [AAahhh!] by owls).

Question 4) What is your life motto and has it changed with age?

Answer 4) I have never had a life motto.

Question 5) What have you learned while sitting at home in quarantine (it can be some kind of training courses, or just life 7) observations)?

Answer 5) I never sat around the house during lockdown or quarantine. Since we have property that backs up to the Bosque and the Rio Grande, we were never really quarantined in the sense we couldn’t leave the house or got outside. Since we are pretty much hermits anyway, nothing much changed for us. At the beginning of the lockdown, I went to the office once a week to run backups and do server maintenance, but after three weeks, I started going to the office as usual.

As for seven observations:

  1. Governments have politicized the pandemic.
  2. Policymakers and many governors have made very poor, politically motivated decisions about how to deal with the pandemic.
  3. The media has engaged in unnecessary fear-mongering and misinformation about COVID-19.
  4. The government health and medical industrial complex has run and continues to run disinformation campaigns about COVID-19.
  5. Testing data, information about treatments, and death counts from COVID-19 have been manipulated, so it’s difficult to trust “official” information about the pandemic.
  6. Social media giants are aiding and abetting in the misinformation campaigns.
  7. Governments, industry, and many service providers are using the pandemic as an excuse to give bad service.

Question 6) What is the first thing you want to do once quarantine is canceled?

Answer 6) I will go to the first available conference that was postponed because of the pandemic to give a paper.

Question 7) What book by a modern author do you reread and can recommend to your friends?

Answer 7) “Jar City” and the whole Inspector Erlendur series by Arnaldur Indridason.

Question 8) And which book is a classic?

Answer 8) “The Brothers Karamazov” by Fyodor Dostoevsky.

Question 9) If you could start over, would you choose your profession or do something else?

Answer 9) I can’t think of anything. What I do for a living has allowed me to do pretty much everything I have liked to do in the past, and all the things I currently like doing.

Question 10) What would you like to change in the country you currently live in?

Answer 10) Three things:

  1. We the people vote all the toxic, old, entrenched politicians from both parties out of office, and vote in a fresh set of candidates. Call me old-fashioned, out-of-touch, and naive, but I prefer voting for change over rioting for change.
  2. Change the date we have to file and pay taxes from April 15th to October 30th every year so people who pay taxes will have had the shock of paying taxes only a week before going to the polls to vote on the first Tuesday in November.
  3. Politicos, the popular press, and social media giants STOP engaging in divisive identity politics that are dividing this country.

Question 11) With age have you become more open or more closed to new acquaintances?

Answer 11) More open. I was pretty shy as a kid and mostly did things by myself. I try to give everybody a fair assessment before passing judgment on them.

Liebster Answers

Li Dea @ https://lidea.blog/2020/10/17/liebster-award-2020/ nominated me for a Liebster Award. I thought it was very sweet of Li Dea to nominate me, but I don’t participate in awards because I am a curmudgeonly El Cheo. However, since Li Dea’s blog is in Russian, I could not resist answering her questions in Russian, Welsh, and English. How much fun is that?

Мои 11 вопросов к кандидатам:
My (Li Dea’s) 11 questions for candidates:

Question 1)

  • Какие три вещи вы считаете наиболее важным делать каждый день?
  • What three things do you find most important to do every day?

Answer 1)

  • Сделай кофе для Лори. Стадные кошки. Разместите запись в блоге.
  • Gwneud coffi i Laurie. Cathod y fuches. Postiwch gofnod blog.
  • Make coffee for Laurie. Herd cats. Post a blog entry.

Question 2)

  • Если бы вы услышали предупреждение об опасности, то что бы вы ответили?
  • If you heard a warning about a hazard, what would you say?

Answer 2)

  • Предупреждение! Есть опасность!
  • Rhybudd! Mae yna berygl!
  • Warning! There’s a hazard!

Question 3)

  • У вас есть песня, которая спета как будто про вас?
  • Do you have a song that is sung as if about you?

Answer 3)

  • “Нет больше мистеру Славному Парню” Элиса Купера.
  • “Dim Mwy Mr. Nice Guy” gan Alice Cooper.
  • “No More Mr. Nice Guy” by Alice Cooper.

Question 4)

  • С какой знаменитостью вы бы выпили чашечку кофе?
  • Which celebrity would you like to have a cup of coffee with?

Answer 4)

• Жан Рено – французский актер.
• Jean Reno – Actor o Ffrainc.
• Jean Reno — French actor.

Question 5)

  • По шкале от 1-10 насколько забавны ваши шутки? А окружающих вас людей?
  • On a scale of 1-10, how funny are your jokes? And the people around you?

Answer 5)

  • 3. Мои шутки – отстой.
  • 3. Mae fy jôcs yn sugno mewn gwirionedd.
  • 3. My jokes really suck.

Question 6)

  • Если бы вы могли вступить в любую прошлую или нынешнюю музыкальную группу, то в какую бы вы хотели?
  • If you could join any past or current music group, which one would you like?

Answer 6)

  • Black Sabbath.
  • Saboth Du.
  • Black Sabbath.

Question 7)

  • Какой ваш любимый семейный праздник, традиции?
  • What is your favorite family holiday, tradition?

Answer 7)

  • У нас его нет. Каникулы случаются, когда случаются.
  • Nid oes gennym un. Mae gwyliau’n union fath o ddigwydd pan fyddant yn digwydd.
  • We don’t have one. Vacations just kind of happen when they happen.

Question 8)

  • С каким животным вы себя ассоциируете и почему?
  • What animal do you associate yourself with and why?

Answer 8)

  • Кошка. В молодости меня называли «Человеком-кошкой».
  • Cath. Cefais fy ngalw yn “Cat Man” pan oeddwn i’n ifanc.
  • Cat. I was called “Cat Man” when I was young.

Question 9)

  • Какую вещь вы бы никогда не сделали снова?
  • What thing would you never do again?

Answer 9)

  • Ответьте на вопрос о присуждении премии Либстера.
  • Ateb cwestiwn ar gyfer gwobr Liebster.
  • Answer questions for a Liebster award.

Question 10)

  • Кто знает вас лучше всех?
  • Who knows you best?

Answer 10)

  • Бог.
  • Duw.
  • God.

Question 11)

  • Какие три предмета вы бы взяли с собой на необитаемый остров?
  • What three items would you take with you to a desert island?

Answer 11)

  • Гитара. Солнечное зарядное устройство.
  • Компьютер. Gitâr. Gwefrydd solar. Cyfrifiadur.
  • A guitar. A solar charger. A computer.

That Yellow Glow

The burning bush. Tamarisk.

Cottonwoods’ glowing yellow in the twilight.

Holly’s Tangle Heart Tree watching the other cottonwoods go yellow.

Yellow cottonwoods on along the levee and trail that goes to Beaver Point.

Shey’s Tree is turning more slowly than the trees around it.

Yellow glow in panorama.

Cottonwoods along the irrigation ditch.

Susan’s Tree.

Resa’s Tree.

Tiffany’s Tree.

Prepare to DIE!

Prepare to DIE Paw-Paw-Rot-Zo!

Spunk was not very happy with me putting a cute bow on him making him look adorable. Adorable is not a part of Spunk’s vocabulary as far as he’s concerned. Rough, Tough, and Handsome yes. Cute and Adorable NOoooo! Fortunately, I was able to use the Cat Herder’s secret weapon, catnip, to calm down the poor humiliated Spunk kitty. He forgave me, followed by sweet, or should I say “catly”, kitty dreams.

Yum yum yum. I’m seeing a little longer life in your future Paw-Paw-Rot-Zo.