Liebster Answers

Li Dea @ https://lidea.blog/2020/10/17/liebster-award-2020/ nominated me for a Liebster Award. I thought it was very sweet of Li Dea to nominate me, but I don’t participate in awards because I am a curmudgeonly El Cheo. However, since Li Dea’s blog is in Russian, I could not resist answering her questions in Russian, Welsh, and English. How much fun is that?

Мои 11 вопросов к кандидатам:
My (Li Dea’s) 11 questions for candidates:

Question 1)

  • Какие три вещи вы считаете наиболее важным делать каждый день?
  • What three things do you find most important to do every day?

Answer 1)

  • Сделай кофе для Лори. Стадные кошки. Разместите запись в блоге.
  • Gwneud coffi i Laurie. Cathod y fuches. Postiwch gofnod blog.
  • Make coffee for Laurie. Herd cats. Post a blog entry.

Question 2)

  • Если бы вы услышали предупреждение об опасности, то что бы вы ответили?
  • If you heard a warning about a hazard, what would you say?

Answer 2)

  • Предупреждение! Есть опасность!
  • Rhybudd! Mae yna berygl!
  • Warning! There’s a hazard!

Question 3)

  • У вас есть песня, которая спета как будто про вас?
  • Do you have a song that is sung as if about you?

Answer 3)

  • “Нет больше мистеру Славному Парню” Элиса Купера.
  • “Dim Mwy Mr. Nice Guy” gan Alice Cooper.
  • “No More Mr. Nice Guy” by Alice Cooper.

Question 4)

  • С какой знаменитостью вы бы выпили чашечку кофе?
  • Which celebrity would you like to have a cup of coffee with?

Answer 4)

• Жан Рено – французский актер.
• Jean Reno – Actor o Ffrainc.
• Jean Reno — French actor.

Question 5)

  • По шкале от 1-10 насколько забавны ваши шутки? А окружающих вас людей?
  • On a scale of 1-10, how funny are your jokes? And the people around you?

Answer 5)

  • 3. Мои шутки – отстой.
  • 3. Mae fy jôcs yn sugno mewn gwirionedd.
  • 3. My jokes really suck.

Question 6)

  • Если бы вы могли вступить в любую прошлую или нынешнюю музыкальную группу, то в какую бы вы хотели?
  • If you could join any past or current music group, which one would you like?

Answer 6)

  • Black Sabbath.
  • Saboth Du.
  • Black Sabbath.

Question 7)

  • Какой ваш любимый семейный праздник, традиции?
  • What is your favorite family holiday, tradition?

Answer 7)

  • У нас его нет. Каникулы случаются, когда случаются.
  • Nid oes gennym un. Mae gwyliau’n union fath o ddigwydd pan fyddant yn digwydd.
  • We don’t have one. Vacations just kind of happen when they happen.

Question 8)

  • С каким животным вы себя ассоциируете и почему?
  • What animal do you associate yourself with and why?

Answer 8)

  • Кошка. В молодости меня называли «Человеком-кошкой».
  • Cath. Cefais fy ngalw yn “Cat Man” pan oeddwn i’n ifanc.
  • Cat. I was called “Cat Man” when I was young.

Question 9)

  • Какую вещь вы бы никогда не сделали снова?
  • What thing would you never do again?

Answer 9)

  • Ответьте на вопрос о присуждении премии Либстера.
  • Ateb cwestiwn ar gyfer gwobr Liebster.
  • Answer questions for a Liebster award.

Question 10)

  • Кто знает вас лучше всех?
  • Who knows you best?

Answer 10)

  • Бог.
  • Duw.
  • God.

Question 11)

  • Какие три предмета вы бы взяли с собой на необитаемый остров?
  • What three items would you take with you to a desert island?

Answer 11)

  • Гитара. Солнечное зарядное устройство.
  • Компьютер. Gitâr. Gwefrydd solar. Cyfrifiadur.
  • A guitar. A solar charger. A computer.

That Yellow Glow

The burning bush. Tamarisk.

Cottonwoods’ glowing yellow in the twilight.

Holly’s Tangle Heart Tree watching the other cottonwoods go yellow.

Yellow cottonwoods on along the levee and trail that goes to Beaver Point.

Shey’s Tree is turning more slowly than the trees around it.

Yellow glow in panorama.

Cottonwoods along the irrigation ditch.

Susan’s Tree.

Resa’s Tree.

Tiffany’s Tree.